De kracht van opruimen...

Dit figuurtje heet de Opruimer en is 'one of my favorites.' Ik hou van opruimen!

Vroeger als ik opruimde, dan keek ik bijvoorbeeld naar mijn glazen, zette ze weer keurig recht en dacht zo opgeruimd staat netjes:-). Nu vraag ik mezelf af, heb ik twintig glazen nodig als ik er maar vier gebruik? Nee, dus de overige zestien kunnen weg.

Door grondig op te ruimen gaat energie weer stromen, wordt er ruimte gemaakt voor nieuwe kansen en mogelijkheden en ontstaat er nieuwe inspiratie wat heel waardevol is bij het schrijven en vormgeven van een boek.

Ik heb de kracht van opruimen ontdekt toen ik een paar jaar geleden met Feng Shui in aanraking kwam.

Feng shui is een oude Chinese kunst die gaat over hoe je gevoel en je geluk wordt beïnvloed door je omgeving. Feng shui gaat uit van energiestromen tussen alles en iedereen. En die stromen kun je positief beïnvloeden, onder andere door op te ruimen.

Sindsdien ben ik niet meer gestopt. Als ik ergens in vast loop, bijvoorbeeld in het creatie proces, dan kijk ik als eerste waar ik kan opruimen. En er zijn zoveel plekken om op te ruimen. Ik sta er iedere keer weer versteld van. Nu kijk ik bijvoorbeeld ook naar mijn mailbox. Een plek die ik vroeger structureel zou overslaan. Of de auto, of zelfs Instagram. Ik ontdekte dat Instagram de stories bewaart. Na een jaar is dat een aardige opslag. Ik heb de meeste stories opgeruimd en had daarna direct vijf nieuwe volgers erbij. Dat is de kracht van opruimen!

Wat mij ook helpt, is om het in kleine stappen aan te pakken. Te focussen op een la in plaats van de hele kast in een keer te willen doen. Zo blijft opruimen ook leuk.

Een mooie affirmatie om erbij te gebruiken is: met deze opruimactie heb ik ruimte gemaakt voor wat nieuws en wat beters in mijn leven!

Ik blijf dus zeker opruimen en ben je op zoek naar nieuwe inspiratie voor je blog of verhaallijnen voor je boek dan kan ik het je zeker aanraden!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


De kracht van opruimen...

Stem je mee op Moedereend?

A la Madicken...

Open Atelier Route...

Zin in zomer...

Er was eens...