Fotokunst...

Ik ben dankbaar voor deze illustratie! Het is de eerste die ik met foto's heb gemaakt en bij mij het besef kwam dat dit 'mijn' manier van illustreren is. Ik noem het zelf fotokunst.


Ik ben begonnen met het maken van moodboards. Deze moodboards werkte ik uit met kaarten. Dat vond ik super leuk om te doen! Alle stukjes vielen altijd als een puzzel in elkaar. Ik wilde er graag meer mee doen, bijvoorbeeld kaartjes van maken. Alleen is dat lastig bij kaarten, gezien de copyrights. Toen ben ik ermee gestopt.


Ik ben gaan schrijven want ik had een fantasy verhaal in mijn hoofd over een jongeman Daniel die op grote vijf safari gaat in een magisch wildpark. Ook leuk om te doen. Alleen liep ik vast in mijn verhaal. Ik ging te veel vanuit mijn hoofd schrijven. Iets klopte er niet. Totdat ik het verhaal ging optekenen en mijn hoofdpersonage langzaam veranderde in Moedereend.


Ik besefte dat ik het creëeren ontzettend had gemist. Dat gaat bij mij veel meer op gevoel. En als vanzelf ging ik de tekeningen uitwerken met persoonlijke foto's. Ik kan volledig opgaan in dit proces en iedere creatie voelt weer als een mooie, complete puzzel.


Foto's zijn minder 'stug' dan kaarten. Daardoor kan ik gedetaileerder werken. En alle herinneringen zijn ook heel waardevol. Een mooi aandenken dus in de vorm van een kunstwerk!


Heel bijzonder om dit illustratie proces verder te ontdekken. En dat straks mijn boek uitkomt met eigen illustraties. Zodra ik er eentje kan delen, zal ik dat doen. Ik ben nu aanbeland bij team productie voor de opmaak. Nog even geduld...Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Fotokunst...

Stem je mee op Moedereend?

A la Madicken...

Open Atelier Route...

Zin in zomer...

Er was eens...